Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

James Earl Jones 93 Stem Van Darth Vader En Mufasa Overleden

James Earl Jones, stem van Darth Vader en Mufasa, overleden

Legendarische acteur was 93 jaar

James Earl Jones, de legendarische acteur die zijn stem leende aan iconische personages als Darth Vader in "Star Wars" en Mufasa in "The Lion King", is op 93-jarige leeftijd overleden.

De familie van Jones bevestigde zijn overlijden in een verklaring. "We zijn bedroefd om aan te kondigen dat James Earl Jones, de geliefde acteur en stem van Darth Vader en Mufasa, op 8 april 2023 in slaap is gevallen", aldus de verklaring.

Carrière van 70 jaar

Jones had een carrière van meer dan 70 jaar, waarin hij in meer dan 100 films, tv-shows en toneelstukken speelde. Hij won twee Tony Awards, een Emmy Award en een Grammy Award.

Darth Vader

Zijn meest iconische rol was die van Darth Vader in de "Star Wars"-franchise. Jones' diepe, resonerende stem was de perfecte keuze voor de kwaadaardige Sith-Lord. Hij sprak de stem van Vader in alle zes "Star Wars"-films, evenals in de animatieserie "Star Wars Rebels" en "Star Wars: Visions".

Mufasa

Een andere gedenkwaardige rol was die van Mufasa in Disney's "The Lion King". Jones' warme, vaderlijke stem bracht het personage tot leven. Hij sprak de stem van Mufasa in de originele film uit 1994, evenals in de remake van 2019.

Andere rollen

Naast zijn iconische rollen, speelde Jones in tal van andere films, waaronder "Field of Dreams", "The Hunt for Red October" en "Coming to America". Hij speelde ook in toneelstukken op Broadway, waaronder "Fences" en "The Great White Hope".

Nalatenschap

Jones' stem en acteerwerk zullen nog lang in herinnering blijven. Hij was een van de meest getalenteerde en geliefde acteurs in de geschiedenis van Hollywood. Zijn overlijden is een groot verlies voor de entertainmentindustrie en zijn fans over de hele wereld.


Comments